Prijs Professor Tom Defloor 2017

Prof. dr. Tom Defloor (1958-2011) was Hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Universiteit Gent. Hij was een nationaal en internationaal gerenommeerd onderzoeker en lesgever. Naast zijn vele verwezenlijkingen op het vlak van verpleegkundig onderzoek, was hij docent  aan de Universiteit Gent tussen 1994 en 2010.

Vele studenten konden zich verrijken via zijn enthousiasmerende lesmethodes en  begeesterende begeleiding van Masterproeven, papers en groepswerken. Tom Defloor kon de studenten als geen ander de methodologische finesses van het verpleegkundig onderzoek bijbrengen.

Om het gedachtegoed van Tom Defloor verder te zetten en om mensen te motiveren om zijn ideeën te verspreiden, richt het Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde van de Universiteit Gent, de “Prijs Professor Tom Defloor” in. Met deze Prijs willen we studenten Master in de verpleegkunde/vroedkunde de kans geven om zich te onderscheiden in het vakgebied door middel van hun Masterproef.

Prijs

  • Een geldbedrag van 150 EURO
  • Een jaarabonnement op het Nederlandstalig Wetenschappelijk Tijdschrift ‘Verpleegkunde’

Uitreiking

De laureaat wordt via mail op de hoogte gebracht van de beslissing van de jury. De prijs wordt uitgereikt door de Alumniwerking Master in de Verpleegkunde en de Vroedkunde (meer info) tijdens de plechtige proclamatie van de Master in de Verpleegkunde en Vroedkunde.

Dit jaar mochten wij Charlotte Anrys uitroepen als winnaar.
Zij kreeg dit jaar de Prijs Tom Defloor voor haar Masterproef met als titel
"De kortetermijneffecten van bedside shift report op een stroke en midcare unit".

Zij kreeg haar prijs overhandigd door Brecht Serraes, bestuurslid van de Alumniwerking van de opleiding Master in de Verpleegkunde en de Vroedkunde (AWMVV).

Meer informatie?

Prof. dr. Dimitri Beeckman, Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde, tel: +32 (0) 9 332 36 29, e-mail: Dimitri.Beeckman@UGent.be