Alumni activiteiten

"Unieke gelegenheden om verhalen uit te wisselen met je ex-studiegenoten."

Op deze pagina vind je bovenaan (1) een overzicht van de geplande activiteiten van de Alumniwerking Master in de Verpleegkunde en de Vroedkunde en onderaan (2) een overzicht en de verslagen van enkele van de voorbije activiteiten.

BELANGRIJK: Bij sommige activiteiten hebben enkel betalende leden van de Alumniwerking van de opleiding Master in de Verpleegkunde en de Vroedkunde een (financieel) voordeel. Kijk dus snel op de pagina 'Lid worden' en kom te weten hoe je lid wordt van de Alumniwerking.

1) Overzicht geplande activiteiten​

13.12.2018: Avondsymposium patiëntenparticipatie en Bedside Shift Reporting (meer info: 
http://www.ucvvgent.be/nl/vorming-en-symposia/​)

23.11.2017: Avondsymposium: 'Patiëntenparticipatie! (on)gelimiteerd?

Tijdstip: 18:30–21:00

Programma en praktische info: https://www.facebook.com/events/667501106756800/

2) overzicht en Verslagen voorbije activiteiten

21.10.2017: Proclamatie 2017

Proficiat aan alle promovendi Master in de verpleegkunde en vroedkunde!

Via de onderstaande llink vind je een kort filmpje van de proclamatie.

https://www.facebook.com/groups/AWMVV/permalink/699841270201827/

Tijdens de proclamatie werd ook de “Prijs Professor Tom Defloor” door bestuurslid Brecht Serraes overhandigd aan Charlotte Anrys.

Charlotte werkte aan een masterproef met titel: "De kortetermijneffecten van bedside shift report op een stroke en midcare unit". Proficiat vanwege AWMVV!

 

 

 

 

 

28.09.2017: “Begeleide verhalenwandeling in de stadskern van Gent gevolgd door een heerlijk aperitief met hapjes” (18:00–20:00)​

Heb je ook het gevoel dat je alle auditoria kent maar in veel mindere mate de stad waarin je jouw opleiding volgde? Wil je samen met ons ‘over het muurtje’ kijken om de prachtige Gentse stadskern te verkennen? Neem dan deel aan onze activiteit en ontdek Gent via een begeleide wandeling met een rijkheid aan verhalen. Deze activiteit biedt tevens een unieke kans om je studiegenoten terug te zien!

 

 

 

 

 

 

 

20.04.2017: Algemene vergadering gevolgd door informeel moment

Donderdagavond 20 april vond de eerste Algemene Vergadering plaats van de Alumniwerking Master in de Verpleegkunde en de Vroedkunde. Het was een transparant overleg waarbij we samen met de uitgenodigde leden reflecteerden over onze huidige werking. Tot slot heften we het glas op een mooi eerste werkjaar en op een vruchtbare toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

14.03.2017: Les aan de studenten van de Master in de verpleegkunde en de vroedkunde

Tijdens een les in het vak “Zorgstrategische beleidsvisie en kwaliteitszorg” van het nieuwe opleidingscurriculum gingen we in dialoog met de masterstudenten over onze missie en visie en informeerden we hen over onze voorbije en toekomstige activiteiten.

Via interactie met de studenten deden we heel wat nieuwe inzichten op voor de verdere uitbouw van de Alumniwerking Master in de Verpleegkunde en de Vroedkunde (AWMVV). Verder hopen we dat deze les onze kenbaarheid ondersteunt en dat we de toekomstige alumni inspireerden om zich bij het afstuderen aan te sluiten bij AWMVV.

 

 

18.01.2017: Ontbijtsessie opleidingscommissie Master in de Verpleegkunde en de Vroedkunde

15.12.2016: Boekvoorstelling Prof. Lieven Annemans

 

Zo'n 80 geïnteresseerden waren aanwezig op deze alumniactiviteit. Prof. Lieven Annemans gaf een boeiende lezing over ons gezondheidszorgsysteem. Nadien volgde een receptie. Het was een blij weerzien tussen oud-studenten. :)

27.10.2016: ‘De implementatie van Lean Management in de praktijk: realisaties en valkuilen’.

“There is nothing so useless as doing efficiently that which should not be done at all.” P. Drucker​

“Unieke eerste activiteit van de Alumniwerking”

Leden van de Alumniwerking Master in de Verpleegkunde en de Vroedkunde bezochten het gezondheids- en revalidatiecentrum ‘BZIO’ in Oostende. In het BZIO heeft men reeds enkele jaren ervaring met de principes van het Lean management. Deze organisatie stelde zijn deuren open om leden van de alumniwerking kennis te laten maken met de concrete implementatie van het Lean management en de valkuilen die daarmee gepaard kunnen gaan. De directeur patëntenzorg (Alain Antierens) inspireerde ons met een uniek verhaal over de implementatie van het Lean Management.

 

 

Twijfel niet indien je vragen hebt maar stuur ons een e-mail. Blijf op de hoogte van de Alumniwerking door ons te volgen via onze diverse sociale media.