Joeri Vandewalle

Joeri Vandewalle

Functie: Voorzitter
Joeri.Vandewalle@UGent.be

Specialisatie: geestelijke gezondheidszorg (ggz), ggz-verpleegkunde, patiëntenparticipatie

Motivatie: Als verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg wil Joeri zich via de alumniwerking voluit engageren voor de ontwikkeling van de verpleegkunde en de vroedkunde. Daarbij ijvert hij voor klinisch leiderschap,  het benutten van professionele creativiteit en het profileren van de professionele identiteit.

Afgestudeerd als Master in de Verpleegkunde en Vroedkunde: 2015

Professionele functie: Joeri is momenteel verbonden aan het Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde (UCVV) als wetenschappelijk medewerker / doctoraatstudent.

Interessegebied: Zijn interesse gaat hoofdzakelijk uit naar de geestelijke gezondheidszorg. Binnen deze focus waren zijn recente onderzoeksopdrachten gerelateerd aan de topic ‘patiëntenparticipatie’. Zijn doctoraatsonderzoek richt zich op de rol en bijdrage van verpleegkundigen in de interdisciplinaire zorg aan mensen die kampen met suïcidale ideatie. 

Achtergrond/ realisaties: Joeri was voorheen werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige in de Kliniek Sint-Jozef te Pittem, eenheden ‘volwassenen kortverblijf’ en ‘psychosociale revalidatie’ (2013-2015)

Klik hier voor een overzicht van de publicaties​