Marinus De Pree

Marinus De Pree

Functie: Secretaris
Marinus.DePree@UZGent.be

Specialisatie: IZ Cardiochirurgische patiƫnten

Motivatie: Al sinds de start van zijn opleiding draagt Marinus de opleiding en de docenten een warm hart toe en is hij betrokken geweest bij verschillende onderwijsevaluaties. Tevens heeft hij zich twee jaar ingezet als studentlid in de Opleidingscommissie. Een functie binnen de stuurgroep van de Alumniwerking is voor hem een vervolg om zich in te zetten voor de opleiding, de studenten, de alumni, de docenten en het UCVV.

Afgestudeerd als Master in de Verpleegkunde en Vroedkunde: 2014. 

Professionele functie: Sinds oktober 2014 is hij werkzaam als verpleegkundige binnen het team Intensieve Zorgen in het UZ Gent, waar hij de grootste affiniteit heeft met de Cardiochirurgische IZ-patiënten.

Interessegebied: Zijn thesis onderwerp richtte zich op de sturing van het sociaal netwerk van adolescenten met kanker. De verhalen die daarbij naar boven zijn gekomen spelen nog steeds een rol in zijn huidig beroepsleven. Nauw betrokken zijn bij de patiënten en instaan voor een goede psycho-sociale begeleiding tijdens de kritieke zorg op IZ vormen een rode draad in zijn zorgverlening

Achtergrond/ realisaties: Marinus de Pree heeft zijn Bachelor of Nursing behaald aan de Hogeschool Zeeland te Vlissingen (NL). Na een jaar te hebben gewerkt op de Intensieve Zorgen 065 in het AZ Sint-Jan te Brugge startte Marinus met de Master in de Verpleegkunde en Vroedkunde. Gedurende dit traject bleef hij werken om een brug tussen theorie en de praktijk te kunnen maken, en daarnaast de opgedanen kennis te kunnen overdragen op collega's en studenten verpleegkunde.