Karel Desmet

Karel Desmet

Functie: Assisterend Academisch Personeel
karel.desmet@ugent.be

Karel Desmet werkt als assistent aan het Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde. Zijn doctoraatsonderzoek situeert zich binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Hij verleent medewerking aan verschillende opleidingsonderdelen van de Master of Science in de Verpleegkunde en Vroedkunde.

Karel is afgestudeerd als bachelor verpleegkunde optie psychiatrie in 2003. Hij was werkzaam als verpleegkundige in de volwassenpsychiatrie (PZ Onzelievevrouw Brugge en AZ Damiaan Oostende). Na het beëindigen van de Kaderopleiding Nursing (NVKVV) heeft hij de stap gezet naar verpleegkundig leidinggevende rollen. Karel heeft meerdere jaren gewerkt als afdelingshoofd/hoofdverpleegkundige in jongeren- en volwassenpsychiatrie (Kliniek Sint-Jozef centrum voor psychiatrie en psychotherapie Pittem, Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg) en als zorgmanager in algemene ziekenhuizen (az Groeninge Kortrijk, AZ Damiaan Oostende). In 2017 heeft hij zijn diploma Master of Science in de Verpleegkunde en Vroedkunde behaald als werkstudent.

Ik omschrijf mezelf als een verpleegkundige met veel ‘goesting’. Deze ‘goesting’ wordt gevoed door een kritische, reflectieve honger omtrent de achterliggende motieven en betekenissen van menselijke gevoelens of gedragingen en maatschappelijke gebeurtenissen of evoluties. Ik geniet van mijn zoektocht om mijn persoonlijke en professionele grenzen te verleggen.

Publicaties