prof. dr. Ellen Vlaeyen

prof. dr. Ellen Vlaeyen

Functie: Gastprofessor
ellen.vlaeyen@ugent.be

Specialisatie: Geriatrische zorg (met specifieke focus valpreventie), het integreren van effectieve evidence-based interventies in praktijk (implementatiewetenschappen) en leiderschap.

Specialisatie: Haar voornaamste onderzoeksinteresses zijn geriatrische zorg (met specifieke focus valpreventie), het integreren van effectieve evidence-based interventies in praktijk (implementatiewetenschappen) en leiderschap.

Wie ben ik?

Ellen Vlaeyen behaalde haar masterdiploma in de Verpleeg- en Vroedkunde (2008) en een doctoraat in de Biomedische Wetenschappen (2017) over de implementatie van effectieve valpreventiemaatregelen in woonzorgcentra aan de KU Leuven.

Sinds 2009 is Ellen verbonden aan het Academisch Centrum voor Verpleeg- en Vroedkunde. Zo is ze ondervoorzitter van het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV), maakt ze deel uit van TRANS-SENIOR (Transitional Care Innovation in Senior Citizens - een door de EU gefinancierd project om healthcare innovators op te leiden bestaande uit 13 deelprojecten in 6 verschillende Europese landen) en co-doceert ze de vakken leiderschap en managementvaardigheden.

Sinds september 2021 is ze eveneens aangesteld als professor aan de Faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen, Gezondheidszorg en Ethiek aan de UHasselt. Daarnaast is zij gastprofessor aan het Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde, UGent en de Universiteit van Witten/Herdecke (Duitsland), waar zij cursussen geeft over advanced nurse-led care and knowledge transfer.

Met als missie het verbeteren van leiderschap in de zorg, geeft Ellen samen met professor Verschueren leiding aan het “Netwerk Leiderschapsontwikkeling in de Zorg” en ondersteunt zij met leiderschapsontwikkelingscursussen en seminars voor leiders in de zorg.

Dit ben ik:

I’m driven by my overall career goal to train healthcare innovators who will shape the future of nursing care and contribute to the much-needed integration of effective evidence-based interventions into routine practice. I aspire to further build my academic career in order to make a difference and create an impact for the nursing profession.

Publicaties:
Lirias
ORCID

Social media:
Twitter: @EllenVlaeyen
Linkedin