Alain Antierens

Alain Antierens

Functie: Vrijwillig Medewerker
Alain.Antierens@BZIO.be

Alain Antierens  is Verpleegkundige en Licentiaat in de Medisch Sociale Wetenschappen. Hij is als vrijwillig  medewerker verbonden aan het Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde.  Hij heeft werkervaring als verpleegkundige op een dienst voor intensieve verzorging  en als zorgcoördinator in een algemeen ziekenhuis.
Sedert 2003 is hij werkzaam als Directeur patiëntenzorg in een revalidatieziekenhuis. Daarnaast zetelt hij in de opleidingscommissie van verschillende hogescholen die een professionele Bachelor Verpleegkunde aanbieden en fungeert hij er regelmatig als gastdocent.
Alain Antierens is onderzoek gestart waarbij nagegaan wordt of Vlaamse gezondheidsorganisaties klaar zijn om te evolueren naar een Lean Thinking cultuur. Er wordt gefocust op de voorwaarden om te kunnen spreken van een Lean-organisatie. Op basis daarvan zal een tool ontwikkeld worden die organisaties in staat stelt hun ‘Lean-status’ te bepalen.
Zijn interessedomeinen bestaan verder o.a. uit: kwaliteitszorg en patiëntveiligheid, integratie van best practice in de praktijk, procesmanagement (zorgpaden, Six Sigma), multi- en interdisciplinaire samenwerking en verpleegkundige organisatiemodellen.