Boek: Van Mens tot Mens

Uitgeverij Lannoo
dinsdag, 2 maart 2021 - vrijdag, 24 september 2021

Van mens tot mens

Krista Bracke, met medewerking van Prof. S. Verhaeghe, Prof. A. Van Hecke en dr. B. Debyser 

Elke dag maken duizenden zorgverleners het verschil voor patiënten. Maar waarin zit dat verschil precies? In de kennis die zorgverleners uitstralen, of in het technische aspect van de zorg die ze verlenen? En wat maakt dat patiënten de zorg als bijzonder of buitengewoon ervaren? Is dat het persoonlijk contact met de zorgverlener? Of het feit dat een patiënt mee richting kan geven aan zijn hersteltraject?

In Van mens tot mens vertellen diverse (ex-)patiënten wat uitmuntende zorg voor hen betekent. Die zoektocht leidt tot vijftien aandachtspunten voor kwaliteitsvolle zorg: handige tools die patiënten kunnen aanreiken aan zorgverleners om samen de zorg op een nog hoger niveau te tillen. Tools die de efficiëntie en de technologie in onze zorgsector niet in de weg hoeven te staan en geen extra druk leggen op de zorgverleners.

Geschreven vanuit de persoonlijke ervaring van patiënten en aangevuld met de blik van experten in participatie in de zorg, biedt dit boek een omvattend beeld van hoe zorg teamwork is. Bovenal toont het aan hoe zorgverleners en patiënten samen het verschil kunnen maken voor nog veel meer kwaliteitsvolle zorg.

Wenst u dit boek aan te kopen (22,00 EURO, inclusief verzending)? Stuur dan een e-mail naar Sofie.Verhaeghe@UGent.be en bezorg ons volgende gegevens: 

  1. Naam en voornaam
  2. Adres (straat, huisnummer, postcode, stad/gemeente)

Bij ontvangst van uw e-mail bezorgen wij u zo snel mogelijk de instructies voor overschrijving. Na ontvangst van uw betaling wordt het boek naar u toegestuurd.