Symposium - " Moeten we (nog meer) praten? " Ervaringen van adolescenten met kanker, adolescente overlevers van kinderkanker en hun netwerk.

Campus UZ Gent, De Pintelaan 185, 9000 Gent - ingang 48, Auditorium D
donderdag, 21 december 2017
12u00 - 17u00

" Moeten we (nog meer) praten? " Ervaringen van adolescenten met kanker, adolescente overlevers van kinderkanker en hun netwerk.

Thema
Adolescenten die kanker krijgen of (over)leven met een voorgeschiedenis van kinderkanker, vormen een specifieke focus binnen de psychosociale zorg. Hun leeftijdspecifieke behoeften en verwachtingen vragen om een niet-traditionele aanpak met bijzondere aandacht voor aangepaste communicatie. In dit symposium staan we stil bij het praten/niet praten van adolescenten (patiënten en overlevers) met hun netwerk en met hun zorgverleners. Onderzoeksresultaten en praktijkinterventies worden voorgesteld.

Doelgroep
​​Patiënten en familieleden; alle zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor adolescenten met kanker en overlevers van kinderkanker; studenten; alumni; docenten en lectoren in het onderwijs en geïnteresseerden.

In samenwerking met
Een symposium georganiseerd door het UZ Gent, in samenwerking met het UCVV Gent en KUL en gesteund door Kom op Tegen Kanker en de Stichting tegen Kanker.

Plaats
​Campus UZ, De Pintelaan 185, 9000 Gent -  ingang 48, Auditorium D (2 DWG-R)

Programma

Inschrijven