Symposium - Patiëntenparticipatie! (on)gelimiteerd?

Campus UZ Gent, De Pintelaan 185, 9000 Gent , locatie nader te bepalen
donderdag, 23 november 2017
18u00 - 21u00

Thema
Patiëntenparticipatie is niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg. De patiënt en zijn omgeving betrekken in de zorg is een noodzaak geworden voor kwaliteitsvolle zorg. Onderzoek en praktijk tonen echter dat het begrip nog onvolledig toegepast wordt in de gezondheidszorg. Dit staat haaks op de maatschappelijke vraag voor meer betrokkenheid en transparantie. De vraag stelt zich of er grenzen zijn aan patiëntenparticipatie, waar deze grenzen zich bevinden en hoe ze overwonnen kunnen worden.

Samen met een panel van experten uit verschillende domeinen wordt er op zoek gegaan naar het bestaan van deze grenzen en de toekomstige uitdagingen. Onder leiding van Guy Tegenbos gaan
Sofie Verhaeghe, Krista Bracke, Ilse Wheegmans, Ignaas Devisch, Michel Deneyer & Tom Balthazar de discussie aan.

Doelgroep
Alle directieleden en leidinggevenden, beleidsmakers, zorgverleners, onderzoekers, lesgevers uit hogescholen, studenten, alumni, patiënten en geïnteresseerden in patiëntenparticipatie.

In samenwerking met
Dit initiatief is een samenwerking tussen het UZ Gent en het UCVV, en wordt ondersteund door de FOD Volksgezondheid - Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu.

Datum
Donderdag 23 november 2017, 18u00 - 21u00

Plaats
Campus UZ Gent, De PIntelaan 185, 9000 Gent, locatie nader te bepalen

Prijs
Gratis, maar inschrijven gewenst

Inschrijven   -   VOLZET
 

Praktische info: ucvv@ugent.be

Inhoudelijke info: Simon.Malfait@UZGent.be of Elisa.Lust@UGent.be