Terugblik op Symposium Verpleegkunde en voeding samen tegen ondervoeding bij ouderen

UZ Gent campus, Auditorium E
donderdag, 26 november 2015
26-11-2015

Tijdens het symposium Verpleegkunde en Voeding: Samen tegen ondervoeding bij ouderen van 26 november laatsleden, zette het Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde, samen met het Centre for Gastrology (Leuven,) het belang van een multidisciplinaire aanpak van voeding bij de oudere in de kijker.

De thema's die hierbij aan bod kwamen waren ondermeer de indicatoren voor het meten van kwaliteit van voeding, gastrologie en smaaksturing, voeding en kwaliteit van leven, en de visie van Europa op de geïntegreerde aanpak van ondervoeding in de ouderenzorg.

De avond werd na de lezingen van sprekers uit België, Nederland en Italië, afgerond met een interactief debat. Tijdens de pauze demonstreerde het keukenteam van het Ikazia Ziekehuis (Rotterdam, NL) de principes van de gastrologische aanpak en smaaksturing.

Wenst u de presentaties die op dit symposium aan bod kwamen te herbekijken? Bekijk of download de bijlagen die u onderaan deze pagina vindt. De presentatie van Dr. Croon-de Boer is niet beschikbaar.